Received WU but GPU usage shows 0%
log in

Advanced search

Message boards : Unix/Linux : Received WU but GPU usage shows 0%

Author Message
Juergen
Send message
Joined: 29 May 12
Posts: 4
Credit: 10,925,841
RAC: 47,645
Message 18912 - Posted: 25 Mar 2014, 13:28:32 UTC

Hello,

i'm running Boinc under Ubuntu 12.04.4 LTS and an HD5870. The manager works fine, but when the WU starts the gpu usage shows 0% and gives me 10 hours of remaining computing time. I use the command aticonfig --odgc to get the information. My configuration is set at use only gpu and 100%. Boinc recognizes the gpu:

CAL: ATI GPU 0: ATI Radeon HD 5800/5900 series (Cypress/Hemlock) (CAL version 1.4.1848, 1024MB, 911MB available, 5600 GFLOPS peak)


Any ideas? Thanks!

Profile mikey
Avatar
Send message
Joined: 11 Aug 09
Posts: 3242
Credit: 1,692,027,796
RAC: 5,635,339
Message 18916 - Posted: 25 Mar 2014, 17:13:00 UTC - in response to Message 18912.

Hello,

i'm running Boinc under Ubuntu 12.04.4 LTS and an HD5870. The manager works fine, but when the WU starts the gpu usage shows 0% and gives me 10 hours of remaining computing time. I use the command aticonfig --odgc to get the information. My configuration is set at use only gpu and 100%. Boinc recognizes the gpu:

CAL: ATI GPU 0: ATI Radeon HD 5800/5900 series (Cypress/Hemlock) (CAL version 1.4.1848, 1024MB, 911MB available, 5600 GFLOPS peak)


Any ideas? Thanks!


What do you have under the tools, computing preferences, processor usage tab as far as 'while computer is in use' and 'use gpu while computer is in use'? The line 'while processor usage is less then [] percent (zero means no restriction)' could also be crucial as if the pc is doing something else Boinc could be paused.

Juergen
Send message
Joined: 29 May 12
Posts: 4
Credit: 10,925,841
RAC: 47,645
Message 18917 - Posted: 25 Mar 2014, 19:40:20 UTC

Thanks for the quick response.

Both boxes 'while computer is in use' and 'use gpu while computer is in use' are checked. The option 'while processor usage is less then [] percent (zero means no restriction)' is set to 0.

Profile mikey
Avatar
Send message
Joined: 11 Aug 09
Posts: 3242
Credit: 1,692,027,796
RAC: 5,635,339
Message 18920 - Posted: 26 Mar 2014, 11:14:32 UTC - in response to Message 18917.

Thanks for the quick response.

Both boxes 'while computer is in use' and 'use gpu while computer is in use' are checked. The option 'while processor usage is less then [] percent (zero means no restriction)' is set to 0.


Are you crunching units for other projects right now too? If so your gpu only does one project at a time and the Collatz ones must wait their turn.


Post to thread

Message boards : Unix/Linux : Received WU but GPU usage shows 0%


Main page · Your account · Message boards


Copyright © 2018 Jon Sonntag; All rights reserved.