All GPU WU failing after ATI Catalyst 10.8 upgrade
log in

Advanced search

Message boards : Windows : All GPU WU failing after ATI Catalyst 10.8 upgrade

Author Message
Jonathan Brier
Send message
Joined: 24 Jul 10
Posts: 3
Credit: 31,491,580
RAC: 0
Message 9365 - Posted: 26 Aug 2010, 16:43:19 UTC

I just updated to the new 10.8 Catalyst drivers and apps for my ATI 5970's and now all GPU apps are failing. I have currently suspended GPU WU downloads, but thought you might someone may be able to tell me what is causing the unhanded exception... bad install, incomparability, or what.

The behavior is the WU counts down the minutes to completion, but never stops nor does the progress indicator move from the initial 0.000%.

One of the WU that failed:
http://milkyway.cs.rpi.edu/milkyway/result.php?resultid=182384757

The collatz GPU WU fail in the same way as well see: http://boinc.thesonntags.com/collatz/result.php?resultid=46955049

Any thoughts?

Jonathan Brier
Send message
Joined: 24 Jul 10
Posts: 3
Credit: 31,491,580
RAC: 0
Message 9370 - Posted: 26 Aug 2010, 22:20:17 UTC - in response to Message 9365.

Figured out the root of the problem... had 2 system changes and blamed the usual suspect when it was another. It is not the Catalyst update, but is dealing with monitor setup.

Situation where GPU Units function: Dual 5970 in non-crossfire or crossfire mode when 2 monitors are hooked up to one graphics card.

Situation where GPU Units do NOT Function: Dual 5970 in non-crossfire with 3 monitors hooked up. 2 on the 1st card and 1 on the second.

(crossfire does not work when using 2 cards and the 3 dvi connections for 3 monitors (card 1 x 2dvi, card 2 x 1 dvi hooked-up))

With a 2 monitor dvi setup on one card the WU work installing the 3rd monitor dvi on the second card dvi the work units do not progress.
____________

Profile Crunch3r
Volunteer moderator
Project developer
Project tester
Avatar
Send message
Joined: 30 Jun 09
Posts: 219
Credit: 7,515,635,101
RAC: 12,688
Message 9376 - Posted: 27 Aug 2010, 14:23:02 UTC - in response to Message 9370.

Figured out the root of the problem... had 2 system changes and blamed the usual suspect when it was another. It is not the Catalyst update, but is dealing with monitor setup.

Situation where GPU Units function: Dual 5970 in non-crossfire or crossfire mode when 2 monitors are hooked up to one graphics card.

Situation where GPU Units do NOT Function: Dual 5970 in non-crossfire with 3 monitors hooked up. 2 on the 1st card and 1 on the second.

(crossfire does not work when using 2 cards and the 3 dvi connections for 3 monitors (card 1 x 2dvi, card 2 x 1 dvi hooked-up))

With a 2 monitor dvi setup on one card the WU work installing the 3rd monitor dvi on the second card dvi the work units do not progress.


This is interesting. Did you try disabling the "AMD External Events Utility" service and checked if that had any impact ?
____________

Team BOINC United.Join Science that matters.


Post to thread

Message boards : Windows : All GPU WU failing after ATI Catalyst 10.8 upgrade


Main page · Your account · Message boards


Copyright © 2018 Jon Sonntag; All rights reserved.