Posts by fabstar68
log in
1) Message boards : Windows : GPU % Usage - opencl_amd_gpu - 56% ? (Message 19148)
Posted 1364 days ago by fabstar68
well it took me some time to understand how to work with the app_config.xml file... could you tell me exactly what file i have to create, its name, and parameters in order to do as you suggest for the xxx_kernel_xxx setting ?

also, how can i reset the app_config settings to their default values ? i tried deleting the file and restarting, but hte previous settings were still in place...

i need to figure out how dynamically vary the gpu% load between day and night... at 55%, i can keep the gpu temp in the low 60° with low fan speed, so that i can sleep.. but at full, the gpu fans are too noisy in order to keep the temp low... without having to manally reconfigure the app each day/night...
2) Message boards : Windows : GPU % Usage - opencl_amd_gpu - 56% ? (Message 19141)
Posted 1364 days ago by fabstar68
i put a app_config.xml file in "C:\ProgramData\BOINC\projects\boinc.thesonntags.com_collatz" with the settings below, and now the gpu works correctly at 95%... now i have two processes in boinc instead than one for the gpu, both reporting "0.5 cpu+0.5 ati gpu".....did i make the right thing to maximaze performance ? each GPU WU has an estimate of about 14mins to complete (i7-4770@4.06ghz & r9 280x asus @ 1165/6600) ?

<app_config>
<app>
<name>solo_collatz</name>
<max_concurrent>10</max_concurrent>
<gpu_versions>
<gpu_usage>0.5</gpu_usage>
<cpu_usage>0.5</cpu_usage>
</gpu_versions>
</app>
</app_config>
3) Message boards : Windows : GPU % Usage - opencl_amd_gpu - 56% ? (Message 19140)
Posted 1364 days ago by fabstar68
see below
4) Message boards : Windows : GPU % Usage - opencl_amd_gpu - 56% ? (Message 19137)
Posted 1364 days ago by fabstar68
Hi all, i recently decided to contribute to this project, i tried to search the forum but i haven't found a definitive answer to this question : is it normal that the gpu usage is always around 55% ? I have win 8.1 64bit, latest boinc client 7.2.42 64bit & motherboard & graphic drivers, radeon r9 280x, asus hero vi.... boinc settings are to always use cpu & gpu...with folding@home gpu usage is correctly near 100%, why is it running at half with the collatz client ? i have one "Collatz Conjecture OPENCL for Boinc" process at 99,x%, and another with the same name at about 0,2%cpu...boinc wus are named "Solo Collatz conjecture 6.0.4 (opencl_amd_gpu)" thanks,




Main page · Your account · Message boards


Copyright © 2018 Jon Sonntag; All rights reserved.